Sociom naamgeving concept logo _ maek creative team
Sociom naamgeving concept logo _ maek creative team
 

Sociom

Sociom

Ontwikkeling nieuwe naam

// Sociom fuseren doe je zo!

Sociom naamgeving concept logo pay-off _ maek creative team

Om de nieuwe naam kenbaar te maken, hebben we een slim uitvouwbare folder ontworpen. Tijdens het uitvouwen komen er steeds meer waardes/beloftes over de gefuseerde organisatie te staan. Dit legt vooraf uit, waar de organisatie voor staat en bouwt de spanning op naar de nieuwe naam. De nieuwe naam is pas na de laatste uitvouw te zien!

Sociom naamgeving concept uitklapbare folder _ maek creative team
Sociom naamgeving concept naam nieuwjaarskaart _ maek creative team
Sociom naamgeving concept uitklapbare folder _ maek creative team
Sociom naamgeving concept uitklapbare folder _ maek creative team

Een fusie verenigt Radius (sociaal werk) en RMC (maatschappelijk werk), beide welzijnsorganisaties in het Land van Cuijk. Centrale vraag bij onze opdrachtgever: hoe ontwikkelen we een nieuwe naam (en pay-off) en logo (plus huisstijl) die omarmd wordt door beide partijen? Ons antwoord: betrek beide partijen hierbij. Door de medewerkers een rol te geven bij de ontwikkeling van ‘hun’ nieuwe naam, zorg je voor betrokkenheid en draagvlak. Maek adviseerde over het volledige traject, zorgde voor de vorming van werkgroepen, begeleidde de brainstormsessie en presenteerde tenslotte het eindresultaat. Naast de procesmatige (bege)leiding zorgden onze creatieven uiteindelijk voor een passende naam, een logo en huisstijl vol symboliek en een pakkende pay-off.

Ook de introductie van de nieuwe naam namen we voor onze rekening: we maakten een 3D- animatie, ondersteund door een opvallende meenemer voor het thuisfront.
Dit is voor ons een mooi project omdat we hierin konden laten zien zowel creatief als procesmatig het verschil te kunnen maken.

 

'De naamsverandering stond in ons geval ook voor een samensmelting van twee bedrijven met ieder hun eigen werkwijze en cultuur. Door het op de manier van Maek aan te pakken werd het proces gedragen in de organisatie en dat heeft bijgedragen aan het verbinden van mensen. Een mooie en belangrijke bijkomstigheid.'

Mieke Vloet, Manager Sociom

Ga je fuseren? Wij weten daar wel raad mee! Bel Monique voor een afspraak.

Bel Maek E-mail Maek

+31485383710