Metameer _ maek creative team
Metameer _ maek creative team

// Metameer is een scholengemeenschap met een compleet onderwijsaanbod op drie locaties.

Het overkoepelend concept voor Metameer luidt: 'Samen bouwen'. Bouwen aan jezelf, bouwen aan de toekomst. Binnen de vormgeving is dit visueel gemaakt door het logo letterlijk op te bouwen uit vriendelijk afgeronde bouwstenen. De pay off geeft het doel aan: Bouw wie je bent! Iedere leerling krijgt binnen de school de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, zijn of haar talenten te ontdekken en te groeien. Je bouwt je eigen 'ik'. De door ons ontwikkelde nieuwe naam Metameer is een Nederlands woord. Metameer betekent: losse segmenten die aan elkaar verbonden zijn, ze kunnen zelfstandig functioneren, maar doordat ze aan elkaar verbonden zijn hebben ze altijd invloed op elkaar. De leerling staat centraal maar wordt altijd beïnvloed door de omgeving.

Metameer naamgeving logo pay-off _ maek creative team

Om de nieuwe naam spectaculair te introduceren hebben we op elke locatie een grote videowall neergezet die bovenstaande animatie tegelijkertijd zou afspelen. Zodat alle leerlingen op hetzelfde moment de nieuwe naam zou horen, daarmee ondervingen we dat de naam al rond ging via social media of whatsapp. De medewerkers kregen de animatie 2 uur eerder te zien.

Na de animatie kregen alle leerlingen een sleutelhanger met de nieuwe naam en een z-card met uitleg van de nieuwe naam voor het thuisfront. De medewerkers kregen een usb-stick met de nieuwe naam.

Metameer campagne aankondiging nieuwe naam z-card_ maek creative team

Na de introductie duurde het nog enkele maanden voordat de nieuwe naam ook daadwerkelijk gebruikt ging worden. Om de leerlingen betrokken te houden hebben we enkele weken daarvoor grote posters door alle schoolgebouwen gehangen om samen af te tellen.

Vanaf die dag werd er alleen nog gecommuniceerd als Metameer. Briefpapier, belettering, website en natuurlijk telefoon. Een zogenaamde harde Brexit: alles in 1 keer om!

Metameer campagne nieuwe naam posters _ maek creative team
Metameer huisstijl briefpapier envelop visitekaartjes _ maek creative team
Metameer signing belettering pand _ maek creative team
Metameer signing belettering zuil _ maek creative team
Metameer website homepage _ maek creative team

Om nieuwe brugklassers en vooral ook hun ouders te informeren hebben we tot 2016 de brochures ontworpen. Waarin staat wat ze de leerlingen te bieden hebben. Aan de bovenzijde van de pagina's de 'rationele' info. Onderin leuke tekstjes van de brugklassers die al 1 jaar op school zitten met 'emotionele' info, hoe zij Metameer ervaren.

Metameer brochures _ maek creative team
Metameer gimmick _ maek creative team

Voor de opening van het Jenaplan gebouw in Boxmeer hebben we een speciale bouwkrant gemaakt. Deze werd huis-aan-huis verspreid.

Metameer openingskrant bouwkrant _ maek creative team

Sparren over je identiteit en imago? Bel ons voor een kennismaking.

Bel Maek E-mail Maek

+31485383710