Jarco verpakkingsontwerp voerzakken _ maek creative team
Jarco verpakkingsontwerp voerzakken _ maek creative team
 

Jarco

Jarco

Verpakkingslijn hondenvoer

// Jarco gaf zijn merk een boost door een geheel nieuwe branding

Jarco verpakkingsontwerp voerzakken hondenvoerzakken _ maek creative team
Jarco verpakkingsontwerp voerzakken hondenvoerzakken _ maek creative team

Jarco is specialist in natuurlijke diervoeding voor dierenspeciaalzaken. Om het merk een boost te geven en om de kracht van het merk meer naar voren te laten komen, ontwikkelden we voor hen een geheel nieuwe verpakkingslijn die bepalend is voor de totale branding van het merk. Jarco is 100% natuurlijk hondenvoer en dat mocht zichtbaar zijn over de gehele verpakkingslijn. Daarnaast moest de nieuwe verpakking van het schap afknallen: dit is de plek waar consumenten beslissen.

Bij verpakkingsontwerp op deze schaal spelen veel factoren mee. Hoe zorgen we voor precies de juiste kleur? Hoe houden we de tekst op de verpakking leesbaar als de zakken krap in het schap staan? En als de verpakking ligt, is het dan ook nog herkenbaar als Jarco? Deze opdracht vroeg om de nodige kennis en ervaring op het gebied van verpakkings- en druktechnieken. Om een onderscheidend merkbeeld met natuurlijke uitstraling te creëren, kozen we voor illustraties in plaats van foto’s. Bijzonder is dat ieder hondenras zijn eigen illustratie op de achterzijde van de desbetreffende zak heeft: alles om de baasjes te helpen kiezen.  

Voor ons is deze case een voorbeeld van intensief samenspel met de opdrachtgever, waarbij onze toegevoegde waarde zit in onze creativiteit en de kennis op het gebied van verpakkingsontwerp.

 

'Dit was ook voor ons een groot project waar we gezamenlijk bijna een jaar mee bezig zijn geweest. De kracht van Maek? Dat is hun creatieve vermogen. Juist iets anders doen dan de rest. Dat kwam voor deze opdracht goed van pas. Mooi is ook dat ze al die tijd betrokken zijn én blijven.'

Remco Broeders, Commercieel Directeur Jarco honden- en kattenvoeding

Meer weten over onze kennis van verpakkingen? Anita kan er je meer over vertellen.

Bel Maek E-mail Maek

+31485383710